Crește rata de infectare în Capitală. Ce reguli vor fi impuse

0
218

Rata de infectare a ajuns marți la 5,57 la mia de locuitori în București, adică foarte aproape de introducerea restricțiilor de noapte. Luni, rata a fost de 4,95 la mia de locuitori.

Potrivit dispozițiilor legale, în cazul în care incidența cazurilor COVID-19 trece de 6 la mie, atunci școlile intră în sistem online. De asemenea, se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, persoanele nevaccinate vor circula în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții, în timp ce persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, iar certificatul verde COVID a devenit obligatoriu pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri. Potrivit unei noi hotărâri de guvern adoptate joi, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.