Începe vaccinarea anti-Covid cu a treia doză

0
357

Marți România începe campania de vaccinare anti-coronavirus cu a treia doză de ser.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, s-a vaccinat marți dimineață cu a treia doză de vaccin anti-Covid.

Potrivit ministrului interimar, la acest moment, peste 1,1 milioane de persoane sunt eligibile pentru vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID.

„De astăzi, toţi cei care s-au vaccinat cu schemă completă cu cele două doze şi au trecut cel puţin şase luni de la ultima doză pot cere vaccinarea cu cea de-a treia doză. Recomand tuturor şi îndemn pe toată lumea să se vaccineze. Sunt peste un 1.100.000 de cetăţeni români – personal medical, dar nu numai – care se încadrează în această categorie şi care se pot vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin”, a spus Cseke Attila.

El a susţinut că, până marţi dimineaţă, aproximativ 12.000 de persoane s-au programat pe platforma dedicată imunizării anti-COVID-19 pentru cea de-a treia doză.

„Până azi dimineaţă, în platforma în care se pot programa pentru cea de-a treia doză, sunt programate circa 12.000 de persoane dintre cei care pot lua acest vaccin. Îndemnul nostru şi recomandarea în continuare este şi pentru cei care astăzi încă nu s-au vaccinat de a se vaccina”, a subliniat ministrul.

70% dintre medicii din România sunt vaccinați anti-Covid, a anunțat ministrul. Cadrele medicale care nu s-au imunizat, nu au trecut prin boală și refuză să se testeze săptămânal vor fi suspendate, iar după 30 de zile de la momentul suspendării poate avea loc și încetarea contractului de muncă.

România a început marți campania de vaccinare cu cea de-a treia doză anti-Covid, iar cei care doresc să își facă doza suplimentară o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare.

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.