Cine este românca care s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon

0
293

Irina Begu este calificată în turul al doilea la Wimbledon. România a început turneul de la Wimbledon cu șase jucătoare pe tabloul principal.

Begu este astfel singura jucătoare din România care s-a calificat până acum în runda a doua a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Begu învins-o pe Katie Volynets (SUA) cu 6-4, 7-5, luni, la Londra. Românca în vârstă de 30 ani, ocupanta locului 79 WTA, a obţinut victoria după o oră şi 38 de minute.

Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate luni, respectiv marți. Cîrstea și Țig, intră și ele în arenă în această seară.

Begu a avut 21 de winners şi 25 de erori neforţate, în timp ce americanca a încheiat cu 9 winners şi 19 erori neprovocate.

Irina Begu şi-a asigurat un cec de 75.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA.

În turul secund, Begu o va înfrunta pe câştigătoarea dintre rusoaica Varvara Graceva şi croata Petra Martic, cap de serie numărul 26.

Alte două românce vor mai evolua astăzi pe iarba londoneză. Sorana Cîrstea o va întâlni pe Samantha Murray Sharan (226 WTA), iar Patricia Țig (62 WTA) se va duela cu Daria Kasatkina (34 WTA / favorită 31). Cele două vor evolua în jurul orei 20:00. Ana Bogdan (92 WTA), încă neprogramată, va avea un meci greu, cu finalista de la Paris, Anastasia Pavyluchenkova (19 WTA).

Sursa: Adevarul Zilei