Rapid a învins-o pe UTA cu 4-1 şi a revenit pe locul al doilea în Superligă

0
34

Rapid Bucureşti a revenit pe locul secund în Superliga de fotbal, după ce a învins-o pe UTA Arad cu scorul de 4-1 (2-1), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 28-a.

Rapid a făcut uitat eşecul de la Iaşi, impunându-se clar, prin golurile marcate de Albion Rrahmani (1, 82), Robert Bădescu (13) şi Borisav Burmaz (90+6), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Claudiu Micovschi (44).

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a deschis scorul după numai 52 de secunde, prin kosovarul Rrahmani, după o gafă de proporţii comisă de Alexandru Benga.

Gazdele au ratat şansa desprinderii în min. 12, când Christopher Braun a şutat în portarul Florin Iacob. Din cornerul rezultat, executat de Claudiu Petrila (13), tânărul fundaş Robert Bădescu (18 ani) a marcat la meciul său de debut în Superligă.

UTA a ieşit la joc şi slovacul Andrej Fabry (38) a ratat o ocazie uriaşă, şutând pe lângă poartă de la 10 metri. Arădenii au reuşit să înscrie în finalul primei reprize, prin Micovschi, jucător împrumutat de la Rapid până în vară, care a trimis în poartă cu capul mingea centrată de Tiberiu Căpuşă (44).

Oaspeţii au dominat începutul reprizei secunde şi au ratat mai multe ocazii mari de gol. Kevin Luckassen (ex-Rapid) a trimis cu capul pe lângă poartă (51), portarul Marian Aioani a respins şutul de la distanţă expediat de Fabry (52), iar fundaşul croat Marko Stolnik (52) a reluat puţin alături de poartă la cornerul executat de Fabry (52).

Pe final, Rapid a reuşit să se desprindă, după o pasă greşită a kenyanului Eric Johana Omondi, Funsho Bamgboye l-a lansat pe Rrahmani, care a realizat dubla (82). Atacantul sârb Borisav Burmaz a închis tabela (90+6), la ultima fază de joc, o lovitură liberă de la aproape 30 de metri, pe care a trimis-o în vinclu.

În min. 27, joc a fost întrerupt pentru circa cinci din cauza unui spectator cu probleme de sănătate. Acesta a fost evacuat cu ambulanţa.

Golul marcat de Albion Rrahmani după 52 de secunde este al treilea cel mai rapid din acest campionat. Doru Andrei (FC Voluntari) a reuşit cel mai rapid gol al sezonului, în secunda a 11-a a partidei cu Rapid (2-1), din etapa a patra (7 august). Jovan Markovic (Universitatea Craiova) a marcat al doilea cel mai rapid gol, după 48 de secunde, în meciul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (2-1), în etapa a 9-a a Superligii de fotbal (16 septembrie).

Rapid şi UTA s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 70 de ori, fiecare şi-a trecut în cont câte 25 de victorii, iar alte 20 de partide s-au terminat la egalitate.

Palmaresul cu Rapid gazdă este acum de 35 de jocuri, 17 succese Rapid, 10 remize, 8 victorii UTA.

Antrenorul arădenilor, Mircea Rednic, a câştigat titlul cu Rapid ca jucător (1998-1999) şi ca antrenor principal (2002-2003).

Lovitură de start a fost dată de halterofila Loredana Toma (CS Rapid), multiplă campioană europeană şi mondială. Toma a primit un tricou al echipei Rapid cu numărul 10 şi prenumele ei pe spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.