Prigojin, după ce Şoşoacă a cerut anexarea unor teritorii ucrainene la România: Suntem în contact cu mulţi politicieni europeni. Le mulţumesc

0
333

Jurnaliştii publicaţiei ruse „Military Review” i-au cerut lui Evgheni Prigojin să comenteze ştirea legată de iniţiativa propusă de senatoarea Diana Şoşocă, care a cerut anexarea de către România a mai multor regiuni din Ucraina. Fără a-i menţiona numele, liderul mercenarilor Wagner a transmis că “le mulţumeşte politicienilor europeni care sprijină Rusia”.  

„Bună ziua, Evgheni Viktorovici! Numele meu este Ivan și sunt editorul portalului Military Review. Aș dori să comentați referitor la următorul subiect: În Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege referitor la anexarea unei teritorii ucrainene. Autorul acestei inițiative este senatoarea Diana Șoșoacă, fondatoare a partidului de extremă dreapta SOS, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține în mod deschis Rusia. Nu e niciun secret că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv din Franța sau Germania (…). În același timp, UE a impus sancțiuni împotriva grupului Wagner. Credeți că vocea Rusiei se face încă greu auzită în UE? Mențineți legături cu deputați pro-ruși din UE?”, l-au întrebat jurnaliştii ruşi pe Prigojin. 

„Păstrăm legături cu mulți politicieni europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia. În ceea ce privește ‘vocea Rusiei’, ca să nu jignesc pe nimeni, voi spune următoarele: Pentru ca vocea noastră să fie auzită, trebuie să vorbim tare, dacă vorbești cu voce joasă și îți petreci viața doar pentru propria ta bunăstare, nimeni nu te va auzi”, a răspuns Prigojin, publicând ulterior mesajul pe contul oficial de Telegram. 

Ucraina o ameninţă pe Şoşoacă cu sancţiuni 

Ministerul de Externe ucrainean a iniţiat impunerea de sancţiuni împotriva senatorului Diana Şoşoacă după ce aceasta a iniţiat un proiect de modificare a Legii de ratificare a Tratatului de bună vecinătate între România şi Ucraina, în care propune anexarea de către România a unor teritorii care aparţin Ucrainei. De asemenea, Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al MAE de la Kiev, condamnă ferm încercarea de a pune la îndoială integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina buna vecinătate dintre Ucraina şi România. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.