Joe Biden Biden, vaccinat cu o nouă doză booster împotriva Covid-19

0
215

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, care a fost bolnav de covid-19 în urmă cu trei luni, a fost vaccinat cu a doua doză ”booster” anticovid la sfârşitul lui martie.

El a fost vaccinat la Casa Albă marţi,, în prezenţa presei, cu această doză suplimentară care vizează două subvariante ale SARS-CoV-2.

Joe Biden a anunţat iniţiative vizând să-i determine pe americani să se vaccineze cu un ”booster” până la sărbătorile de la sfârşitul anului, când călătoresc şi se întâlnesc cu familia.

”În îndemn pe toţi americanii (…) să se vaccineze cât mai curând posibil”, a declarat el.

”Sute de oameni mor zilnic din cauza covid(-19), sute. Este probabil ca ca acest număr să crească în această iarnă, dar (…) aproape toate morţile pot fi prevenite anul acesta”, a aăugat şeful statului american.

El a anunţat că Guvernul său şi principalele lanţuri farmaceutice – ai căror conducători au fost prezenţi marţi la vaccinarea sa – cooperează pentru a se asigura că acest ”booster” este larg disponibil şi gratuit.

El a evocat o puternică politizare a vaccinării în Statele Unite şi a îndemnat la ”a reporni de la zero ca ţară, la lăsarea în urmă a vechilor noastre certuri legate de covid, la lăsarea politicii partizane de o parte”.

Până în prezent, doar 20 de milioane de americani – inclusiv o persoană în vârstă din cinci – au fost vaccinate cu un ”booster”, potrivit Guvernului american.

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.