Pasajele Berceni și Olteniței, de pe Centura Capitalei, nu se vor deschide până la sfârșitul anului

0
133

Ionuț Ciurea, director al Asociației Pro Infrastructură, a precizat, luni, că pasajele Berceni și Olteniței de pe Centura Capitalei nu se vor deschide până la sfârșitul acestui an, așa cum se dorea inițial. 

„Erau promisiuni, dar nu se vor deschide (până la sfârșitul anului). Până în mai, să sperăm, se va deschide Berceni, și apoi Olteniței. În mod normal, până în vară, ambele ar trebui să fie gata, să nu ne ducem mai departe de vara anului viitor. Avantajul la aceste două pasaje este că sunt două proiecte separate, dar sunt lipite, și împreună înseamnă și extinderea DNCB ( Centura Capitalei – n.r.) la două benzi pe sens”, a precizat Ionuţ Ciurea, director al Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit lui Ionuț Ciurea, în zonele respective nu vor mai fi ambuteiaje.

Vestea proastă despre Pasajul de la Doamna Ghica. Ionuț Ciurea (Pro Infrastructură): „Vom circula pe el în toamna anului viitor”

Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructură, a precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că pe Pasajul de la Doamna Ghica se va circula tocmai din toamna anului viitor, în ciuda faptului că Nicușor Dan anunța finalizarea acestui proiect la sfârșitul acestui an.

„Este foarte dificil (sudarea bucăților de tablier), există o anumită tehnologie de sudare, și cel mai important, cu anumiți sudori, care sunt specializați. Avem și în România, dar nu se găsesc, unii sunt plecați, alții sunt antamați la proiecte precum Podul de la Brăila (…)

În mod normal, partea de structură a podului, cum ar fi sudatul, va fi gata în vară. Ce să finalizeze primarul la sfârșitul acestui an? Pentru că acum au venit bucățile de tablier și trebuie să fie sudate. Podul propriu-zis ar trebui să fie gata anul viitor la sfârșitul verii. Este destul de complicat acolo, pentru că este și trafic (..) Anul viitor în toamnă ar trebui să circulăm pe el”, a precizat Ionuţ Ciurea, director al Asociaţiei Pro Infrastructură.

Și Marius Pavel, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București a precizat că podul ar putea fi gata în octombrie anul viitor, „în cel mai optimist scenariu”.

Sursa: Mediafax