Bilanţul victimelor răzbunării lui Putin: 19 morţi şi 105 răniţi

0
175

Cel puţin 19 persoane au fost ucise, iar alte 105 au fost rănite în atacurile masive de luni ale Rusiei în Ucraina, potrivit unui nou bilanţ anunţat marţi de către autoritiăţile ucrainene, relatează AFP.

”Potrivit datelor preliminare, 19 persoane au fost ucise, iar 105 au fost rănite”, a anunţat într-o postare pe Telegram Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Un bilanţ anterior, publicat luni seara, anunţa 14 morţi în acest val de atacuri de o amploare fără egal de mai multe luni, care a atins Kievul pentru prima oară de la sfârşitul lui iunie.

Peste 300 de localităţi nu aveau în continuare energeie electrică, în întreaga ţară, în urma acestor atacuri, care au vizat centrale electrice, potrivit aceleiaşi surse.

Marţi dimineaţa, un nou atac rusesc a atins oraşul Zaporojie (sud), bombardat intensiv de ruşi în ultimele săptăm.

În total 12 rachete de tip S-300 au lovit infrastructuri ”civile” şi au ucis cel puţin o perosană, anunţă Servciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a justificat aceste bombardamente ”masive” prin atacul ”terorist” comis, acuză el, sâmnbătă de Kiev asupra podului carea Rusia de Crimeea (sud), o peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014.

Premierul ucrainean Denis Şmîgal a anunţat că 11 infrastructuri importante au fost avariate în opt regiuni, în afară de Kiev.

Ucraina a anunţat că îşi opreşte exportul de electricitate către Uniunea Europeană (UE) în urma acestor atacuri, din cauză că întreruperi de cuent afectează multe regiuni ucrainene.

Sursa: Libertatea Zilei