66 de copii au murit după ce au fost tratați cu sirop de tuse preparat în India. Anunțul făcut de OMS

0
205

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o alertă privind unele siropuri pentru copii produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals care ar fi putut provoca decesul a 66 de copii în Gambia şi care au fost distribuite şi în alte ţări. 

„Analiza de laborator a eşantioanelor” de produse a confirmat o contaminare cu dietilen glicol şi etilen glicol în cantităţi inacceptabile”, anunţă OMS într-o alertă cu privire la aceste produse medicale. Conform OMS, aceste produse au fost identificate în Gambia, dar ar putea fi distribuite şi în alte părţi ale lumii. 

Medicamentele contaminate cu aceste substanţe toxice „ar putea avea o legătură cu leziunile renale acute şi decesul a 66 de copii”, conform directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

AFP precizează că este vorba despre patru produse: Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi siropul pentru răceală Magrip N Cold. Toate acestea sunt fabricate de aceeaşi companie, Maiden Pharmaceuticals Limited. 

OMS investighează cele întâmplate împreună cu compania şi autorităţile de reglementare din India”, conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.