Klaus Iohannis intervine în criza energiei: Nu întreaga capacitate de transport a conductelor europene este folosită

0
492

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că la Consiliului European se va discuta despre criza din energie și „prețurile enorme la care a ajuns gazul”.

Șeful statului spune că situația trebuie analizată, precizând că unul din lucrurile care trebuie avute în vedere este că gazoducturile nu sunt folosite la întreaga lor capacitate.

„Noi am luat acasă măsuri de compensare (a prețurilor – n.r.), însă aceste măsuri nu pot merge la infinit și trebuie să vedem de ce s-a putut ajunge la aceste prețuri mari, în condițiile în care nu întreaga capacitate de transport a conductelor europene este folosită. Înseamnă că undeva trebuie analizată foarte bine piața pentru a vedea cum putem să îmbunătățim condițiile concurențiale în așa fel încât să existe o concurență reală și să existe o protecție a consumatorului”, a declarat Klaus Iohannis joi, înaintea începerii lucrărilor Consiliului European.

El a mai precizat că va pleda pentru folosirea gazului și a energiei nucleare ca energii de tranziție spre economia verde,  

„În acest context voi reitera nevoia acelui act delegat, cum se numește, care stabilește că gazul și energia nucleară sunt energii bune de tranziție dacă ne îndreptăm spre o economie verde. Pentru noi acestea două sunt vitale”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

 

Sursa: Libertatea Zilei