IPS Teodosie respinge certificatul verde pentru accesul în Biserică: „E semnul limpede că începe statul totalitar”

0
490

În opinia Înalt Preasfințitului Teodosie, Guvernul României a mers mult prea departe în momentul în care a pus problema ca certificatul verde să fie impus și pentru accesul în biserică. Preotul etichetează această intenție caracteristică unui stat totalitar.

„Este cu totul nepotrivit, pentru că se amestecă lucrurile atât de mult… Certificatul verde este dat politico-administrativ, emis de stat care nu are dreptul să se amestece în autonomia bisericii. A condiționa pe Dumnezeu de un astfel act, înseamnă a așeza certificatul deasupra lui Dumnezeu.

Când un stat vrea să stăpânească cele lui Dumnezeu e semnul limpede că începe statul totalitar. Dați Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu. Biserica este a lui Dumnezeu.

Îl are cap pe Isus Hristos, nu un prim-ministru, nu un preşedinte. Grija faţă de suflet de a cărui stare se ocupă tainele bisericii nu poate fi condiționată de un act administrativ, al unei entităţi vremelnice. În plus, să ne amintim că acest act a pornit ca o necesitate privind stric tranzitul internațional. Unde s-a ajuns?

Aceeași entitate europeană care cere obligativitatea acestui act a emis recomandarea de a da uitării cuvântul Crăciun. Atunci la ce să mă gândesc? Văd că acum vaccinul este limpede că nu mai ţine de competența domeniului sanitar. În acest sens, poziția bisericii a fost clar exprimată de părintele patriarh. Este o opțiune a fiecărei persoane în colaborare cu medicul. Nu biserica hotăraște dacă s-a vaccinat sau nu cineva”, a declarat IPS Teodosie, pentru Antena 3.

Cu sau fără certificat verde, IPS Teodosie va primi toți credincioșii în Biserică

Dacă totuși certificatul verde va fi introdus pentru accesul în biserici, IPS Teodosie a precizat că va primi oricum toți credincioșii la slujbe, fără a ține cont de legea votată de parlamentari.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.