Avrtismentul OMS: Toate țările trebuie să se pregătească pentru un val de infectări cu varianta Omicron

0
441

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că toate țările ar trebui să se pregătească pentru creșteri ale numărului infectărilor odată cu răspândirea variantei Omicron, scrie BBC.

Directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, Dr. Takeshi Kasai, spune că noua variantă Omicron este probabil deja mult mai răspândită decât o arată raportările din prezent. Însă acesta a precizat că statele au învățat lecții importante după ce au trebuit să gestioneze valul de infectări provocat de tulpina Delta.

Reprezentanții OMS mai spun că restricțiile de călătorie impuse de multe țări nu pot decât să întârzie răspândirea variantei Omicron, dar nu să o și oprească.

Babatunde Olowokure, director regional al OMS pentru situaţii de urgenţă, a declarat că Organizația Mondială a Sănătății colaborează cu „un număr mare” de institute de cercetare pentru studierea Omicron, însă până acum nu au apărut informații care să sugereze că ar fi nevoie de o schimbare a abordării privind gestionarea pandemiei.

OMS precizează că purtarea măștilor, distanțarea fizică, igiena mâinilor, evitarea mulțimii, urmărirea contactelor și izolarea cazurilor și vaccinarea rămân toate importante.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.