Președintele Iohannis cheamă partidele la consultări, pentru desemnarea unui premier

0
305

Preşedintele Klaus Iohannis va avea luni, începând cu ora 12.00, consultări la Palatul Cotroceni cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. PNL, PSD și UDMR merg împreună, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern.

Consultările de la Cotroceni încep la ora 12.00, cu delegația PNL-PSD-UDMR, potrivit agendei anunțate de Administrația Prezidențială.

La ora 12.30 Klaus Iohannis primește delegația USR, iar la 13.00 delegația AUR.

Liderii PNL, PSD şi UDMR au finalizat duminică discuţiile referitoare la formarea noului guvern. Senatorul PNL Nicolae  Ciucă, candidat al liberalilor la funcţia de premier, a confirmat că partidul care nu va avea premierul va deţine portofoliul Finanţelor, Transporturile şi Secretariatul General al Guvernului.

„Este foarte ușor de dedus că vom face în așa fel încât să avem premier PNL. E o formulă agreată, am precizat că partidul care dă premierul nu ia Finanțele. Este nevoie de foarte multă răbdare. E cât se poate de necesar să avem această răbdare, să avem încredere unii în ceilalți. Împărțirea s-a făcut ținând cont de ponderea parlamentară a fiecărui partid”, a spus Nicolae Ciucă, candidatul PNL pentru postul de premier.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.