Valeriu Gheorghiţă: Foarte probabil că vorbim de câteva mii de certificate de vaccinare false. E foarte greu să avem o imagine reală

0
264

Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că autorităţile nu pot şti cu siguranţă care este numărul de certificate false de vaccinare anti-COVID care au fost emise în România, însă estimează că numărul acestora este de ordinul câtorva mii. Valeriu Gheorghiţă afirmă că dacă oamenii s-ar fi vaccinat, „în loc de 20.000 de decese am fi putut să avem 1000 maxim”.

„Este foarte greu să admitem că avem o imagine reală, însă foarte probabil că vorbim de câteva mii de certificate. Am văzut în ultima situaţie, undeva din Mehedinţi sau Bihor unde erau suspiciuni de fraudă asupra a circa 3000 de certificate. E foarte greu să avem o imagine reală. Este de neînţeles şi de neacceptat o astfel de situaţie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, răspunzând unei întrebări, duminică seară, la Digi 24.

Acesta crede că situaţia privind aşa-numita vaccinare la chiuvetă nu este una „particulară României”, el arătându-se convins că şi în alte ţări s-a întâmplat acest lucru.

Gheorghiţă a explicat că la internarea unei persoane cu COVID se determină şi anticorpii şi se vede dacă cineva a fost vaccinat sau nu. Medicul a mai spus că sunt pacienţi care admit, la internare, că nu sunt vaccinaţi, deşi au certificat care arată că ar fi fost imunizaţi prin vaccin.

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune, referindu-se la certificatele de vaccinare false, că „aceste situaţii nu definesc ceea se ce întâmplă din punctul de vedere al campaniei de vaccinare”

Întrebat câte decese ar fi putut fi evitate în acest al patrulea val al al pandemiei, dacă oamenii s-ar fi vaccinat, medicul a răspuns că „în loc de 20.000 de decese am fi putut să avem 1000 maxim”.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.