INSP: Peste 91% din decesele COVID înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

0
251

Datele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) arată că 72.7% dintre infectările cu coronavirus și 91.6% dintre decesele COVID înregistrate săptămâna trecută în România au fost la persoane nevaccinate.

În săptămâna 4 – 10 octombrie, 39% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Ilfov, Timiș, Iași și Cluj, iar 27.9% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Suceava, Iași și Constanța.

Datele INSP mai arată că 1 din 86 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. Totodată, 85.7% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani, iar 57.1% din decese au fost la bărbați. 94.5% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată, mai arată INSP.

Și săptămâna trecută au fost realizate peste 400.000 de teste, însă mai puține față de săptămâna anterioară, deși numărul infectărilor a crescut. Astfel, rata de pozitivare a acestora a trecut de 21%.

În continuare, marea majoritate a testelor sunt rapide.

Marţi, 12 octombrie, România a înregistrat cel mai sumbru bilanţ COVID, fiind înregistrate 442 de decese şi 1.667 de pacienţi la ATI.

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.