Cîţu: Nu a fost nicio concluzie la întâlnirea cu Cioloş; o să mai discutăm

0
241

Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că la întâlnirea cu prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş nu s-a ajuns la nicio concluzie.

„Astăzi nu a fost nicio concluzie la această discuţie. Am spus şi în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanşat criza, adică coaliţia AUR – PSD – USR, să vină şi cu o soluţie. Am primit mandatul domnului Cioloş, o să mai discutăm, să mai vedem, dar astăzi nu este nicio concluzie. (…) A fost o primă discuţie, nu sunt concluzii, haideţi să vedem ce se întâmplă în continuare”, a spus Cîţu, la sediul central al PNL.

El a menţionat că Dacian Cioloş doreşte refacerea coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă există disponibilitate de refacere a coaliţiei cu Dacian Cioloş premier, el a răspuns: „Astăzi suntem aici din respect pentru români. Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar aşa cum am spus de fiecare dată soluţia trebuie să vină în primul rând de la cei care au aruncat România în criză, după aceea vedem mai departe”.

Florin Cîţu a subliniat că, în cadrul întâlnirii, nu s-a discutat nimic despre ministere sau altceva.

„Intenţia era aceea de refacere a coaliţiei din partea domnului Dacian Cioloş, mai puţin despre acest lucru astăzi. Suntem astăzi aici să discutăm, dar am spus de câteva ori şi în discuţia de astăzi şi vă spun şi dumneavoastră – cei care au adus România în criză şi un alt mesaj pe care l-am transmis a fost acela că atunci când a fost la Cotroceni domnul Dacian Cioloş ne gândim că a avut în spate un mandat sau o majoritate când l-a propus USR premier pe domnul Dacian Cioloş. Acea majoritate este a PSD – AUR – USR, de aceea revin la această coaliţie USR – AUR – PSD care are o majoritate testată în Parlamentul României”, a susţinut liderul liberalilor.

Preşedintele PNL a punctat că responsabilitatea găsirii unei majorităţi este a premierului desemnat Dacian Cioloş.

De asemenea, întrebat dacă există disponibilitatea liberalilor să voteze Guvernul Cioloş, Cîţu a afirmat că în PNL nu s-a luat o decizie despre vot pentru că nu se ştie programul de guvernare, ministerele.

„Haideţi să vedem întâi discuţiile. Noi avem nişte decizii în BEx, dar noi am fost astăzi aici pentru că suntem responsabili şi vrem să rezolvăm această criză”, a adăugat Florin Cîţu, întrebat dacă exclude ca PNL să voteze împotriva Guvernului condus de Cioloş.

El a arătat că pentru alte discuţii cu premierul desemnat va trebui să discute cu liberalii.

„Pentru alte discuţii va trebui să merg în PNL. Eu nu iau decizii de unul singur. Voi merge în PNL, vom discuta, voi spune ce am discutat aici şi vom vedea după aceea care sunt discuţiile. Vom avea mâine, cred, o şedinţă de BEx”, a precizat Florin Cîţu.

Preşedintele PNL a arătat că, în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare, lucrurile sunt foarte clare şi că ea nu mai există după ce USR a votat alături de PSD şi AUR moţiunea de cenzură. El a admis că cea mai bună soluţie pentru România este coaliţia de dreapta cu un premier liberal, dar că în acest moment nu se pune problema, fiind desemnat un premier de la USR.

„PNL va face o desemnare când va avea o majoritate”, a adăugat el.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, s-a întâlnit, miercuri, la sediul central al liberalilor, cu liderii PNL, UDMR şi grupului minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament, pentru o discuţie în perspectiva formării noului guvern.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.