Mama lui Boris Johnson s-a stins din viață

0
296

Mama premierului britanic Boris Johnson, pictoriţa Charlotte Johnson Wahl, a murit la vârsta de 79 de ani.

Diagnosticată la vârsta de 40 de ani cu Parkinson, artista a murit ”subit”, dar ”liniştită”, la Spitalul St. Mary, în centrul Londrei, a anunţat familia Johnson, scrie The Times și AFP.

Ea era mama lui Alexander, care va fi cunoscut din adolescenţă sub al doilea său prenume, Boris, a lui Rachel, o jurnalistă, a lui Leo, un apărător al mediului şi a lui Jo, un fost secretar de stat conservator.

Familia Johnson, la fel ca numeroase familii britanice, era foarte împărţită în problema Brexitului, iar Boris Johnson a dezvăluit că mama sa a votat, la fel ca el, în favoarea ieşirii Regatului Unir din Uniunea Europeană (UE), în timp ce sora sa Rachel este proeuropeană.

Tatăl lui Boris, Stanley, a fost unul dintre primii funcţionari britanici la Bruxelles, un membru al Parlamentului European (PE) şi al Comisiei Europene (CE).

Stanley Johnson, un oponent al Brexitului în 2016, a trecut în tabăra opusă în anul următor.

Charlotte Johnson Wahl , fiica avocatului James Fawcett, care a fost preşedintele Comisiei Europene a Drepturilor Omului în anii ’70, a studiat engleza la prestigioasa Universitate Oxford, unde l-a cunoscut pe Stanley Johnson, cu care s-a căsătorit în 1963.

Ea şi-a întrerupt studiile pentru a pleca în Statele Unite împreună cu soţul său, iar apoi s-a întors în Regatul Unit pentru a-şi termina studiile.

După divorţul de tatăl lui Boris Johnson, în 1978, ea îşi câştigă traiul cu ajutorul artei şi îşi face un nume ca prtretistă.

În 1988, ea se căsătoreşte cu universitarul american Nicholas Wahl şi se instalează la New York, unde începe să picteze peisaje urbane, o expoziţie vândută în 2004.

Ea a revenit la Londra după moartea soţului său, în 1996.

Sursa: Libertatea Zilei