Robert Sighiartău (PNL): USR PLUS trebuie să știe că eventuale noi negocieri despre configurația guvernului vor începe de la zero

0
251

Posturile guvernamentale ar trebui să fie renegociate în eventualitatea întoarcerii USR PLUS în coaliție, a declarat duminică seara secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

„Este imposibil acest lucru (ca USR PLUS să dea premierul – n.r.), pentru că PNL este cel mai mare partid din această coaliție și nu există această posibilitate”, a punctat liderul liberal, subliniind că Dacian Cioloș este în campanie pentru alegerile interne din partid.

„Mai mult decât atât, odată ce USR PLUS și-a exprimat această poziție împotriva PNL, au reușit să stârnească o mare nemulțumire în PNL, în rândul membrilor simpli. Oricum membrii PNL au o problemă că în decembrie, la acele negocieri, PNL a fost văduvit. Odată cu noile negocieri, discuții care poate vor avea loc după aceste congrese, cei de la USR PLUS trebuie să știe că vom începe discuțiile de la zero în ceea ce privește această configurație guvernamentală, să rediscutăm anumite ministere pe care dânșii le vor avea și multe altele, inclusiv anumite lucruri care să ne asigure că nu se mai întâmplă astfel de crize guvernamentale”, a declarat Robert Sighiartău la Digi24.

„Nu discut de numărul de ministere, discut despre configurația ministerelor și despre ministerele pe care fiecare partid le va avea. Și eu, și marea masă a PNL am fost și suntem nemulțumiți de felul în care s-a negociat în decembrie. Sunt foarte multe ministere unde avem oameni pregătiți, eficienți, mai eficienți decât cei de la USR PLUS, care pot ocupa anumite portofolii, astfel încât România să se dezvolte accelerat”, a precizat secretarul general al PNL.

El spune că sunt păstrate „foarte multe canale de comunicare” cu cei de la USR PLUS. „Cred că va exista o împăcare, numai că trebuie reconsiderată poziția USR PLUS. Nu mă deranjează numai pe mine felul în care abordează ei și felul în care etichetează PNL, îi deranjează pe membrii PNL și până la urmă, pe români, pentru că ei s-au săturat de scandaluri și circ politic”, a afirmat liderul liberal.

Liderul PNL spune că USR PLUS că este principalul vinovat pentru actuala criză guvernamentală și acuză „mișcări de imagine, de PR” pe care foștii parteneri de guvernare le făceau din interiorul guvernului, când se comportau ca un partid de opoziție, deși erau la guvernare. „Ei nu sunt partid neapărat de dreapta, ca să fie clar”, a menționat Sighiartău.

„USR PLUS este principalul vinovat, ei au ieșit de la guvernare, dar și noi avem de pierdut, pentru că o țară întreagă se uită la guvernul României și văd instabilitate și probleme, creșteri de prețuri, criza COVID, iar cei de la USR PLUS au chef de politică. Micile mișcări de imagine, de PR, pe care le fac le făceau inclusiv în interiorul guvernului, că păreau uneori un partid în opoziție, deși erau la guvernare.  Eu cred că alegătorii i-au votat ca să ajungă la guvernare și să pună în practică promisiunile electorale”, a declarat Robert Sighiartău.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.