Mesajul lui Klaus Iohannis în prima zi de școală: Menţinerea şcolilor deschise depinde de respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale

0
262

Prezent luni la festivitatea de deschidere a anului şcolar organizată la Liceul Tehnologic Carol I din comuna Valea Doftanei, din judeţul Prahova, preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat, în discursul său, că vacinarea este esenţială pentru depăşirea pandemiei.

„Reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mulţumit profesorilor, elevilor şi părinţilor pentru eforturile depuse în continuarea procesului de educaţie în perioada crizei sanitare.

În discursul ţinut în faţa cadrelor didactice şi a elevilor de la Liceul Tehnologic Carol I din Valea Doftanei, preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire şi la proiectul „România educată”.

„Un factor cheie pentru a transforma o şcoală într-o adevărară comunitate educaţională îl reprezintă şi modul în care aceasta investeşte în formarea şi motivarea profesorilor săi. Investiţia în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul România educată. Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea iniţială într-o ,lume aflată într-o rapidă schimbare este insuficientă”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

El a dat asigurări că va rămâne „un partener de nădejde al tuturor şcolilor care îşi propun să ofere condiţii mai bune de învăţare, să promoveze excelenţa şi echitatea, să pună elevul în centrul activităţii” educaţionale.

Iohannis a subliniat că banii europeni prevăzuţi în PNRR reprezintă o „şansă unică” prin care în sistemul de educaţie se pot realiza lucruri „de amploare”

Klaus Iohannis a făcut referire şi la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori, spunând, în acest context, că îşi doreşte identificarea „insulelor de excelenţă” din domeniu, unde „omul sfinţeşte locul”.

 „În acest an şcolar în care se organizează concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ îmi doresc să identificăm acele insule de excelenţă precum este liceul dumneavoastră. Ele sunt dovada clară că omul sfinţeşte locul şi că un management bun poate transforma o comunitate şcolară. De aceea, cred că avem o singură şansă pentru ca toate şcolile din România să se dezvolte: competiţia pe bază de meritocraţie pe care doar un concurs pentru funcţiile de conducere organizat corect, transparent şi profesionist o poate asigura”, apreciază şeful statului.

La ceremonia de deschidere a anului şcolar de la liceul din Valea Doftanei a fost prezent, de asemenea, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.