Florin Cîțu: Patronatele au propus o majorare a salariului minim cu 8%

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că, în cadrul discuțiilor purtate în Consiliul Național Tripartit, patronatele au propus o majorare a salariului minim cu 8%, în vreme ce sindicatele au înaintat procentul de 10%.

“Am avut două obiective în discuția de ieri și amândouă au fost atinse: 1. salariul minim să nu mai fie un instrument politic – de acord au fost și patronatele și sindicatele; 2. propunerea creșterii salariului minim a venit în primul rând de la patronate.

După ce agreăm formula care să fie folosită în fiecare an, vom adopta”, a spus Florin Cîțu.

Acesta a precizat că patronatele au propus o majorare a salariului minim cu 8%, în timp ce sindicatele au înaintat procentul de 10%.

Sindicatele susțin creșterea salariului minim pe economie la valoarea brută de 2.550 de lei, reprezentând o creștere netă de 143 de lei, a indicat CNS Cartel Alfa înaintea întâlnirii de marți a Consiliului Național Tripartit de Dialog

Reprezentanții Guvernului calculează care ar putea fi creșterea, a declarat, după întâlnire, Bogdan Hossu, liderul cartelului.

„CNS Cartel ALFA susține realizarea unui acord tripartit (guvern – patronate- sindicate) care să cuprindă valorile de majorare ale salariului minim pe următorii trei ani, cu un mecanism de corecție pe parcurs, în cazul în care indicatorii înregistrează modificări față de valorile prognozate, lucru cu care participanții la întâlnire au fost de acord, a spus Hossu. „Rămâne să vedem prin calcule cu cât trebuie să crească și care va fi modalitatea de rezolvare a tuturor problemelor”, a spus liderul sindical.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri