Orban: Suntem într-o situaţie politică din care nu are nimeni de câştigat

0
351

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, joi, că, din situaţia politică creată, ”nu are nimeni de câştigat”. ”Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formaţiuni să susţină Programul de Guvernare”, afirmă Orban, care a făcut apel la Florin Cîţu să aibă responsabilitate faţă cetăţean.

”În 6 decembrie, românii şi-au exprimat votul cu speranţa ca România să fie guvernată mai bine, să se ducă într-o direcţie corectă, să se realizeze marile reforme necesare, să crească cu adevărat calitatea vieţii să fie respectate drepturile fundamentale ale cetăţenilor. După alegeri, în urma unor negocieri, complicate am reuşit formarea unei coaliţii care să scape România din ghearele PSD. Ne-am angajat la patru ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor, ne-am angajat la o guvernare competentă, performantă care să ducă la creşterea calităţii vieţii şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale românilor”, a afirmat, joi, LUdovic Orban, într-o declaraţie de presă.

Acesta afirmă că situaţia actuală nu foloseşte nimănui.

”Suntem într-o situaţie politică din care nu are nimeni de câştigat, nici premierul Cîţu, nici USR PLUS şi nicio altă formaţiune politică din coaliţie. Ca preşedinte al PNL, sunt un garant al unităţii PNL, dar obiectivul meu este de a garanta funcţionarea coaliţiei care a format majoritatea parlamentară şi a reuşit investirea guvernului. Nu putem guverna fără ca fiecare din formaţiunile politice să susţină programul de guvernare. Orice plecare din coaliţie poate duce la pierderea majorităţii parlamentare şi aducerea Guvernului şi Românie la cheremul PSD. De 31 de ani m-am luptat împotriva tuturor formaţiunilor provenite din Partidul Comunist, care au ţinut România pe loc”, a mai declarat Orban.

Liderul PNL a făcut apel la premierul Cîţu: ”Fac un apel către premierul Cîţu şi colegii din PNL să înţeleagă gravitatea momentului. Gucernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect faţă de partenerii de guvernare, dar în primul rând presupune respinsabilitate faţă de cetăţean. Nu putem din motive conjucturale să aruncăm în aer unitatea coaliţiei. Fac apel la colegii din USR PLUS să înţeleagă să nu pună presiune asupra Guvernului şi să spună că se aliază cu PSD”.

”Fără să fiu informat, colegii ai mei au convocat BPN, ignorând preşedintele partidului. Am decis să nu particip la această şedinţă de care nu am fost informat, nu am putut verifica dacă se întrunesc condiţiile statutare. Doresc să convoc BPN, dar îmi doresc ca această convocare să permită participarea tuturor colegilor din BPN şi până la convocarea BPN să am o discuţie cu premierul Cîţu şi toţi actorii implicaţi în această criză politică”, a adăugat preşedintele PNL.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.