Când se va face școală exclusiv online? Explicațiile ministrului Educației

0
367

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat care sunt cele două scenarii luate în calcul pentru începerea noului an școlar.

Ministrul Educației a spus că școala va începe cu prezență fizică pentru toți elevii, dar asta doar până se ajunge la incidența de peste 6 la mia de locuitori.

”Peste 6 la mie, avem două ipoteze: una care nu diferențiază între vaccinați și nevaccinați, merg toți în online. Aș vrea să vă spun că vin dintr-o ședință cu Consiliul Național al Elevilor din România, care au solicitat această măsură, motivând în felul următor: scenariul hibrid este un scenariu care a generat pierderi foarte mari, ori prezența fizică a celor vaccinați, diferit de prezența online a celor nevaccinați, ar conduce la un scenariu hibrid, care ar face dificile recuperările după această perioadă.

(…) Luăm în considerare și această ipoteză, peste 6 la mie și până la instituirea carantinei, să se lucreze în două variante. Prin consultări cu doamna ministru Mihăilă și cu reprezentanții CNSU și INSP vom vedea care este ipoteza pe care o să o propunem prim-ministrului și care să fie anunțată după aprobarea la nivel CNSU, printr-un ordin de ministru, pentru care ne-am asumat public termenul 1-3 septembrie, dar constat că există o nerăbdare.

(…) Am putea merge pe două scenarii: până la 6 la mie, prezență integrală, cu respectarea tuturor regulilor, și peste 6 la mie, online integral”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Sursa: Mediafax