Alertă! Aceste țări riscă să dispară de pe harta lumii

0
264

Mai multe țări sunt amenințate de schimbările climatice, iar din această cauză sunt „pe cale de dispariție”. Aproape 50 de state sunt în această situație.

Cel mai disperat semnal de alarmă vine din Maldive, unde impactul crizei climatice este descris ca „absolut catastrofal”.

„Plătim cu viața noastră pentru emisiile de dioxid de carbon ale altora”, a declarat Mohamed Nasheed, fost președinte al Maldive, mesajul său fiind exprimat în numele celor aproape 50 de țări vulnerabile din cauza schimbărilor climatice.

Un amplu raport referitor la schimbările climatice, catalogat drept „Cod roșu pentru umanitate” a fost recent publciat.

Potrivit experţilor ONU în domeniul climei, ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din ultimii 170, iar omenirea va asista în curând la „evenimente meteo extreme fără precedent în istorie”.

În raport se atrage atenția că dacă nu se iau măsuri, nivelul apei ar putea crește cu cel puțin o jumătate de metru și poate chiar cu doi metri până la sfârșitul secolului.

Pe lista roșie este pus și Yemen. Totodată, semnalul de alarmă vizează Lagos (Nigeria) și Manila (Filipine), unde evenimentele meteorologice extreme din ultimii ani sunt din ce în ce mai frecvente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.