Decizie definitivă! Un român a fost condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

0
279

Miercuri a fost condamnat la închisoare primul român acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor. Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Curtea de Apel Ploiești a respins apelul intentat de bărbat. Decizia de condamnare la un an de închisoare cu executare dată de Judecătoria Buzău rămâne definitivă.

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins, miercuri, ca inadmisibil, apelul declarat pentru Matei Strugurel, de avocat, împotriva sentinței penale nr. 1034/10.12.2020 a Judecătoriei Buzău, conform Mediafax.

Judecătoria Buzău l-a condamnat pe Matei Strugurel la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pe 10 decembrie, Matei Strugurel a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor de către Judecătoria Buzău.

De asemenea, prin decizia instanței, bărbatul este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată.

În luna aprilie 2020, Matei Strugurel a fugit din spital unde a fost internat pentru că tușea puternic. Testul pentru COVID-9 a ieşit negativ, dar medicii l-au diagnosticat cu TBC şi au hotărât să-l ţină sub supraveghere. Bărbatul a fugit, însă, din spital de frică să nu ia Covid-19.

Sursa: Libertatea Zilei