Tulpina Delta a coronavirusului începe să facă ravagii în țările din Europa. Franța, afectată

0
322

Varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, cu ”60% mai contagioasă”, urmează să devină dominantă în Franţa ”probabil în acest weekend”, anunţă vineri ministrul francez al Sănătăţii Olivier Véran, care evocă un ”fenomen destul de apropiat celui de vara trecută” la France Inter.

Varianta indiană – care reprezenta doar 5% dintre contaminări la începutul lui iunie – este pe cale să devină dominantă în Franţa, ”probabil în acest weekend”, a avertizat ministrul. Cauza acestei evoluţii este contagiozitatea virusului.

”Varianta delta este cu 60% mai contagioasă decât celelalte tulpini virale. Ea este pe cale să înlocuiască treptat toate celalte virusuri”, a declarat ministrul.

Olivier Véran constată ”o creştere din nou a contaminărilor în Franţa”.

Întrebat dacă este vorba un semn al celui de-al patrulea val covid-19, ministrul a răspuns că ”cea mai importantă este dinamica epidemică. În fiecare săptămână există cu aproximativ 50% mai multe contaminări decât în săptămâna precedentă. Este ceea ce s-a întâmplat la începutul valurilor trecute”.

”Virusul afectează în esenţă persoane tinere, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, care fac puţine forme grave şi care sunt mai puţin vaccinate. Se întâmplă un fenomen destul de apropiat de cel de vara trecută”, a confirmat el.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.