Primea mită de la candidați pentru obținerea permisului auto. Fost șef de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava, reținut

0
305

Fost șef de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava a fost reținut. Se pare că acesta primea șpagă între 70 lei și 500 euro.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația că ar fi primit mită între 70 lei și 500 euro pentru a aproba cereri de înmatriculare fără programare.

Acesta mai primea șpagă de la candidați pentru a promova proba practică la examenul pentru obținerea permisului auto.

Procurorii DNA Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui Finiș Florin Valy, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 2018 – 2020, Finiș ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

Acestuia i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar joi urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit Mediafax.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.