Controversele de la EURO 2020 continuă. Stadionul din Munchen ar putea fi iluminat în culorile LGBTQ

0
784

Continuă controversele de la EURO 2020. Stadionul din Munchen, cel pe care miercuri se joacă meciul Germania-Ungaria, ar putea fi colorat în culorile curcubeului, simbolul comunității LGBTQ. Germania vrea să transmită prin asta un mesaj Ungariei.

Allianz Arena din Munchen ar putea fi iluminată în culorile curcubeului pentru meciul Ungaria-Germania din cadrul grupelor EURO 2020, în semn de protest față de o lege anti-LGBT votată recent la Budapesta.

Este ultimul meci jucat de Ungaria în grupele UEFA EURO 2020

Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a anunțat că va cere UEFA permisiunea să facă acest lucru miercuri, când va avea loc partida Ungaria-Germania, în semn de protest față de o lege propusă de partidul premierului Viktor Orban și votată de Parlamentul de la Budapesta.

Conform Euronews, legea adoptată săptămâna trecută în Ungaria a eliminat toate mențiunile referitoare la comunitățile gay și transgender din programa școlară.

UEFA a pornit chiar o anchetă pentru homofobie și rasism în acest sens.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat „foarte îngrijorată” de legea adoptată în Ungaria și a anunțat că executivul european analizează dacă aceasta încalcă legislația UE.

„Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea, nu una care o ascunde de copiii noștri. Nimeni nu ar trebui discriminat pe baza orientării sexuale”, a spus von der Leyen.

Sursa: Adevarul Zilei