Simptomele infecției Covid-19 s-au schimbat! Care este cauza și cum vă dați seama că ați contactat virusul

0
340

De la debutul pandemiei de coronavirus, simptomele infecției cu coronavirus s-au tot schimbat. În prezent, de exemplu, simptomele sunt specifice unei răceli.

Cele mai raportate simptome ale infecției cu coronavirus sunt acum durerile de cap, dureri în gât și scurgerile nazale, potrivit echipei de cercetare din spatele unei aplicații britanice de urmărire a simptomelor, iar experții medicali din Canada spun că diferiți factori ar putea determina boala să se manifeste ca o răceală obișnuită, potrivit cbc.ca.

Descoperirile provin din aplicația ZOE COVID Symptom Study, care le-a permis locuitorilor din Marea Britanie să-și raporteze simptomele zilnic.

„Simptomele nu sunt la fel ca la început”

„De la începutul lunii mai, am urmărit simptomele și nu sunt la fel ca la început”, a declarat cercetătorul principal al echipei, Tim Spector.

Cefaleea, durerea în gât, scurgerile nazale și febra sunt acum primele patru simptome cel mai des raportate. Oamenii de știință au subliniat că schimbarea simptomelor raportate ar putea fi legată de varianta Delta.

”Nu sunt simptome clasice, vechi. Pare că varianta asta funcționează diferit”, a mai spus el.

Dar alții spun că este mai puțin probabil ca această variantă extrem de transmisibilă să provoace o schimbare reală a simptomelor și mai probabil că alți factori – inclusiv vârsta celor infectați, ar putea fi în spatele acestor simptome.

Persoanele mai tinere sunt mai susceptibile de a avea simptome mai ușoare.

 

Sursa: Adevarul Zilei