Vești proaste de la Valeriu Gheorghiță: Va apărea valul patru al pandemiei, în toamnă. Varianta indiană va fi predominantă

0
331

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în toamnă ar putea apărea un nou val de îmbolnăviri, în care tulpina indiană să fie predominantă.

În cadrul unei conferințe de presă, medicul militar a vorbit despre campania de vaccinare care se desfășoară la noi în țară de aproape jumătate de an și a precizat că sunt județe care au o rată bună de parcurgere a localităților cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare”.

Valeriu Gheorghiță vorbește despre campania de vaccinare

„Sunt județe care au ajuns la 70% – 80% dintre localități cu echipe și sunt alte județe care au circa 10% – 15%. Tocmai de aceea este momentul să organizăm mult mai bine această activitate și tot planul de acțiune va fi publicat inclusiv pe platforma vaccinare-covid.gov.ro și va fi comunicat în mod oficial autorităților locale, tocmai pentru a ști care este acest calendar al activităților.

De ce este important să facem această programare – tocmai pentru a putea avea niște acțiuni de comunicare și de informare țintite la nivelul comunității respective, cu ajutorul autorităților locale de la nivel județean și implicarea celorlalte organisme, non-guvernamentale și a asociațiilor internaționale, de pildă, Crucea Roșie, și alte organizații care și-au arătat sprijinul în ceea ce privește partea de informare a populației privind beneficiile și importanța vaccinării”, a adăugat el.

Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni, va apărea o situație centralizată la nivelul fiecărui județ.

Va apărea al patrulea val al pandemiei

În ceea ce privește apariția celui de-al patrulea val de infectări, Valeriu Gheorghiță a spus că acest lucru este foarte posibil, iar varianta care va fi predominantă va fi cea indiană.

„Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună și jumătate să asigurăm trecerea, repet, prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV-2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă. Din acest punct de vedere, este important să asigurăm accesul la vaccinarea tuturor oamenilor care, evident, își doresc să se vaccineze”, a afirmat medicul militar.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.