UPDATE PSD le cere tuturor parlamentarilor să voteze moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea/ Moțiunea a fost respinsă

0
331

Social-democrații le solicită tuturor parlamentarilor să voteze moțiunea simplă împotriva ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Update: Moțiunea a fost respinsă.

Știre inițială

Conform unui comunicat de presă al PSD, eșecurile repetate în privința întocmirii unui Plan Național de Redresare și Reziliență, care să corespundă criteriilor impuse de Comisia Europeană, gravele erori de conținut și mai ales corupția masivă care a stat la baza întocmirii proiectului trimis la Bruxelles impun demiterea urgentă a ministrului Cristian Ghinea.

Social-democrații spun că orice parlamentar care se opune corupției și care dorește ca banii europeni să nu umfle costurile sponsorilor politici, poate face marți dovada bunei sale credințe și să voteze moțiunea simplă depusă de PSD.

PSD: Ghinea trebuie să plece!

 „Consultanța de 133.000 de euro de persoană pe zi este un act clar de corupție! Alocarea doar pentru consultanță a 10% din fondurile cuprinse în PNRR este nu doar un jaf masiv, ci corupție pandemică de-a dreptul! Încredințarea directă a peste jumătate de miliard de euro unei companii abia înființate este un act premeditat de corupție pentru tunul financiar pe care l-au pregătit prin PNRR! Numai pentru aceste exemple flagrante de corupție clară, iresponsabilitate și incompetență ministrul Ghinea trebuie să plece”, se mai arată în comunicat.

Prin Parlament au mai trecut câțiva miniștri din Guvernul Cîțu, printre care fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ministrul Agriculturii, Adrian Oroș și, mai nou, Cristian Ghinea.

Nicio moțiune simplă nu a fost votată în Parlament, fiindcă în acest moment, liberalii, împreună cu parlamentarii care formează coaliția de guvernare au majoritate.

Sursa: Adevarul Zilei