Cele mai recente amănunte din ancheta privind explozia în care a murit Ioan Crișan: bombă fabricată în Serbia

0
254

În cazul incidentului șocant de la Arad ies la iveală tot felul de informații. Unele dintre acestea se confirmă, altele nu. Astfel, cea conform căreia ar fi existat o legătură între un TIR plin cu țigări de contrabandă confiscate de polițiști și una dintre firmele omului de afaceri nu a fost confirmată de autorități. Pe surse s-a vehiculat informația că respectiva încărcătură de contrabandă ar fi fost dusă în curtea unei intreprinderi care îi aparținea lui Ioan Crișan, dar țigările au ajuns, de fapt, în altă parte.

O altă informație este cea conform căreia omul de afaceri, chiar dacă firmele lui înregistrau profit, avea datorii vechi, și nu doar la bănci.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere apare silueta unui bărbat suspect, îmbrăcat în haine de culoare închisă, iar posibila legătură a acestuia cu explozia este cercetată de anchetatori.

Aceștia înceacă să refacă traseul urmat de omul de afaceri Ioan Crișan în ultimele ore de viață, prin oraș, urmărind imaginile camerelor de supraveghere din întreaga zonă. Totodată discută cu partenerii de afaceri, prietenii, angajații și vecinii acestuia în ideea că vor afla astfel care ar putea să fie mobilul care ar fi dus la o explozie premeditată.

Dispozitivul care a fost utilizat la omorârea lui Ioan Crișan ar fi putut fi o „bombă țeavă”, iar pentru construirea ei s-ar fi utilizat aproximativ un kg de pulbere. Acesta ar fi și motivul pentru care, nu la mult timp după explozie, martorii de la fața locului au relatat că în aer se putea simți miros de praf de pușcă.

Omul de afaceri Ioan Crișan a murit sâmbătă dimineața, după ce o bombă, care, conform primelor cercetări, ar fi fost plasată chiar sub scaunul mașinii sale, ar fi fost detonată de la distanță de persoane încă necunoscute.