Noi containere cu deșeuri în Portul Constanța

0
296

Autoritățile au făcut  joi controale de amploare în Portul Constanța Sud Agigea, unde sunt mai multe containere cu deșeuri din Germania. Alte 15 containere cu deşeuri sosite din Germania pentru o firmă din Prahova au fost stopate șă intre în România.

Au fost prezenți inspectori de la Garda de Mediu, reprezentanți de la Garda de Coastă și un procuror.

Reprezentantul Gărzii de Coastă, Petrişor Irimia, a declarat “Nu sunt deşeuri verzi. Ce înseamnă deşeurile verzi? Sunt acele deşeuri selectate, de lemn, fier, plastic, hârtie şi toate celelalte. Aici este o amestecătură. Sunt deşeuri care nu pot fi utilizate. Se vor face cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care la finalul lucrărilor se vor împacheta aceste deşeuri, se vor include în container şi se vor returna ţării de unde au venit, respectiv Germania. Societatea care a făcut importul este una din judeţul Prahova”.

„Suntem aici de două săptămâni şi controlăm containerele cu deşeuri. Din lotul de 90 de containere venite din Germania sunt deşeuri tocătură de echipamente electrice-electronice, cu componente periculoase şi le-am stopat să intre în ţară, ele trebuiau să ajungă la o firmă din Ploieşti. În cauza este şi un dosar de cercetare penală. (…) Aceste deşeuri ar fi ajuns pe la gropile noastre de gunoi, posibil se incinerau pe terenuri, pe câmpuri ceea ce ar fi fost foarte nociv pentru noi, pentru mediu. Şi noi avem deşeurile noastre în ţară pe care încercăm să le gestionăm atât cât trebuie mai bine”, a declarant  Steluţa Popescu, Şeful Gărzii de Mediu Constanţa.

Acțiunea a avut loc după descoperirea recentă a zece, respectiv alte 15 containere cu deșeuri sosite din Germania, destinatarul fiind aceeași firmă din județul Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.