Examene doar cu test negativ sau vaccin la Universitatea de Medicină şi Farmacie

0
325

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” din Iaşi nu pot participa la examene dacă nu prezintă adeverinţa de vaccinare sau un test Covid negativ. Decizia a fost luată în consiliul de administraţie al UMF şi îi include şi pe profesori şi supraveghetori.

Conform reprezentanţilor UMF Iaşi, studenţii vor avea acces în sala de examen doar dacă vor dovedi că s-au vaccinat împotriva coronavirusului sau dacă au efectuat un test Covid, al cărui rezultat este negativ.

„Pentru a participa la sesiunea de examene din perioada 29 mai – 19 iunie, studenţii vor prezenta înainte de fiecare examen unul din următoarele documente: certificat de vaccinare anti COVID, inclusiv în primă doză; test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; adeverinţă din care să rezulte că se află între a 16-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2″, se arată în Decizia 516 din 12 mai, adoptată de Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi şi semnată de rectorul Viorel Scripcariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.