Atenție români! Scumpiri mascate, gramaj mai mic și preț la fel de mare

0
21

Producătorii folosesc o nouă metodă pentru a masca scumpirea produselor în magazine. Gramajul este mult mai redus, în timp ce prețul rămâne la fel de mare. În ciuda faptului că inflația este într-o ușoară scădere, prețurile din piețe și magazine sunt inexplicabil de mari. 

Revoltător! Cum sunt țepuiți românii la raft

În luna aprilie am avut o inflație de 5,9%, în scădere față de luna martie când a fost de 6,6%. Însă cel mai mult plătim pentru medicamente care s-au scumpit cu aproape 24% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar și pentru carnea de porc sau pește pentru care plătim mai mult acum cu aproape 8%.

Când vine un nou val de scumpiri. Avertismentul experților

Pe de altă parte, în contextul scumpirilor în lanț, producătorii aplică o nouă practică pentru a masca creșterile de prețuri. Reduc gramajul, dar păstrează prețul inițial. Această practică înșelătoare îi afectează pe consumatori, mulți dintre ei nici nu observă că produsele au de fapt cantități mai mici.

„- Ceapă verde. Cât ați plătit? 
  – 1,50 patru fire, care sunt urâte. 5 lei, ăia noi 15 lei, nu se poate, eu nu am cum, sunt pensionară. Roșiile…n-am mâncat, nu se poate, 15 lei. Sunt cireșele, pentru noi bătrânii sunt foarte importante, dar nu îți poți permite, iei un pumn de cireșe să dai 20 de lei…
   – Trebuie să mă întind cât îmi e plapuma. M-am trezit cu …și am un cântar special și s-a văzut. 
   – Ce ați cumpărat? 
   – Și la mezel te păcălește și ăștia de la mezel…
   – Și făina la fel… faci cozonac dintr-un kg și nu-ți iese cozonacul Făina a fost de mult, dar nu ne-am dat seama și zahărul la fel. 
   – Deci este modificat gramajul? 
   – Da, da!”

Cu cât s-au scumpit alimentele în aprilie

– inflația 5,9 aprilie < 6,6% în martie
– Medicamente 23,86%
– carnea de porc 7,43%
– Pește 7,40%, potrivit unui raport INS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.