Trupele ruse și-au intensificat atacurile pe frontul de la Avdiivka, unde au avut loc 45 de atacuri

0
21

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 807. Atacurile rușilor s-au intensificat în ultimele ore.

UPDATE 10:47 – Forţele aeriene ucrainene afirmă că au distrus 10 drone lansate de Rusia

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus toate cele 10 drone de atac lansate de Rusia în cursul nopţii, au declarat vineri forţele aeriene ucrainene, informează Reuters.

Forţele aeriene au precizat că Rusia a lansat şi două rachete antiaeriene ghidate, dar nu este clar ce s-a întâmplat cu rachetele.

Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov, din nord-estul Ucrainei, a declarat că trei case au fost incendiate în urma atacului Rusiei din timpul nopţii, care, potrivit acestuia, a vizat atât infrastructura, cât şi zonele rezidenţiale.

Știrea inițială:

Trupele ruse și-au intensificat atacurile pe frontul de la Avdiivka, unde au avut loc 45 de atacuri în ultimele 24 de ore, a anunțat Statul Major al armatei ucrainene. 146 de lupte s-au dat pe toată linia frontului în acest interval. Rușii au lansat 60 de atacuri cu rachete și 90 de lovituri aeriene asupra pozițiilor ucrainene și a zonelor locuite.

Putin, nou discurs agresiv la adresa Occidentului, de Ziua Victoriei: Rusia nu va permite nimănui să o ameninţe

Americanii au tăiat accesul rușilor la Starlink

Pentagonul afirmă că a împiedicat armata rusă să folosească terminale de internet Starlink neautorizate, operate de SpaceX a lui Elon Musk, pe câmpul de luptă în războiul cu Ucraina a declarat John Plumb, Secretar Adjunct al Apărării pentru Politica Spațială, într-un interviu pentru Bloomberg , relatează European Pravda.

Plumb a spus că SUA au fost „strâns implicate în colaborarea cu guvernul Ucrainei și SpaceX pentru a contracara utilizarea ilegală de către Rusia a terminalelor Starlink”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.