Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen vor juca finala Europa League

0
41

Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen vor juca finala Europa League la fotbal, după rezultatele pozitive reuşite joi seara, pe teren propriu, în manşa secundă a semifinalelor.

Atalanta a învins-o la scor de forfait pe Olympique Marseille, 3-0, prin golurile marcate de Ademola Lookman (30), Matteo Ruggeri (52), El Bilal Toure (90+5).

Scorul fusese egal pe Stade Velodrome, 1-1.

Atalanta a avut şi două bare, prin Charles De Ketelaere (6) şi Gianluca Scamacca (24), iar OM una, prin Jordan Veretout (63).

Marseille a jucat finala competiţiei în trei rânduri (1999, 2004 şi 2018), pierzând de fiecare dată.

AS Roma a fost aproape de a pune capăt seriei de invincibilitate a adversarei Bayer Leverkusen, chiar pe terenul acesteia, dar în cele din urmă meciul s-a terminat la egalitate.

Bayer s-a impus cu 2-0 pe Stadio Olimpico, dar a fost condusă acasă cu 2-0, prin dubla argentinianului Leandro Paredes (43 – penalty, 66 – penalty). Speranţele echipei giallorossa de a trimite meciul în prelungiri s-au spulberat în min. 82, când Gianluca Mancini a marcat în propria poartă. Bayer a reuşit să evite şi înfrângerea, egalând în ultimele secunde prin Josip Stanisic (90+7).

Echipa antrenată de Xabi Alonso a ajuns astfel la 49 de meciuri consecutive fără înfrângere în acest sezon în toate competiţiile.

Bayer a avut o bară la 0-0, prin Exequiel Palacios (29).

AS Roma era finalista de anul trecut, când a fost învinsă de Sevilla la loviturile de departajare.

Finala va avea loc în data de 22 mai, pe Dublin Arena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.