Bombardamente israeliene intense în orașul Rafah: mai mulți civili au murit

0
14

Armata israeliană a efectuat bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar pentru un armistiţiu cu Israelul în Fâşia Gaza. 

Mai mulţi palestinieni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi din cauza multiplelor lovituri aeriene asupra oraşului Rafah, marţi dimineaţa devreme, ora locală, potrivit unui comunicat publicat de Apărarea Civilă Palestiniană, citat de CNN.

„Echipele de apărare civilă au reuşit să scoată un număr de martiri şi să transporte mai multe persoane rănite de sub dărâmăturile mai multor case care au fost bombardate de avioane de război israeliene în această noapte în diferite locuri din guvernoratul Rafah, în sudul Fâşiei Gaza”, se arată în comunicatul apărării civile palestiniene. Împreună cu declaraţia, Apărarea Civilă a publicat fotografii care arată cel puţin două cadavre în saci mortuari. Opt palestinieni au fost ucişi în două atacuri la Rafah, deşi intervalul de timp exact rămâne neclar, potrivit agenţiei oficiale palestiniene de ştiri WAFA. Spitalul Kuwait din Rafah a declarat că a primit 11 morţi, potrivit unei postări pe contul său de Facebook în primele ore ale zilei de marţi, ora locală. CNN a contactat Forţele de Apărare ale Israelului cu privire la loviturile de marţi dimineaţă din Rafah. Loviturile din sudul Fâşiei Gaza au loc după ce biroul premierului israelian a declarat luni că operaţiunea militară de la Rafah va continua pentru a „exercita presiune militară asupra Hamas”. De asemenea, IDF a declarat luni că „efectuează în prezent lovituri ţintite împotriva ţintelor teroriste Hamas în estul Rafah, în sudul Fâşiei Gaza”. În cursul nopţii de duminică spre luni la primele ore, cel puţin 26 de persoane au fost ucise în lovituri asupra Rafah, potrivit Apărării Civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.