Duel nedecis între Arsenal şi Bayern Munchen (2-2), în sferturile Ligii Campionilor

0
49

Arsenal şi Bayern Munchen au încheiat nedecis, 2-2 (1-2), marţi seara, la Londra, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

”Tunarii” au fost conduşi multă vreme, prin golurile marcate de Serge Gnabry (18) şi de Harry Kane (32 – pemalty), dar a obţinut un egal, graţie reuşitelor lui Bukayo Saka (12) şi Leandro Trossard (76).

Echipa antrenată de Mikel Arteta şi-a creat prima situaţie notabilă (7), dar Gabriel Martinelli a trimis mingea puţin pe lângă poartă.

Londonezii au deschis scorul prin Saka (12), cu un şut cu efect la colţul lung, după o minge primită în careu de la Ben White. Fundaşul dreapta a fost aproape de a-şi trece numele pe lista marcatorilor (16), dar a tras pe direcţia lui Manuel Neuer.

Bayern, care încearcă să salveze un sezon catastrofal, a egalat la capătul unui contraatac, prin Serge Gnabry (18), fost jucător la Arsenal, internaţionalul german marcând din cădere, după o pasă furnizată de Goretzka.

Bavarezii au preluat conducerea prin golul lui Harry Kane (32 – penalty), al 15-lea pentru atacantul naţionalei Angliei contra lui Arsenal. Lovitura de pedeapsă fusese obţinută de Leroy Sane, care a fost faultat în careu de Saliba.

Arsenal a alergat multă vreme după egalare, dar a reuşit-o în min. 76, când atacantul brazilian Gabriel Jesus s-a descurcat minunat în careul aglomerat al oaspeţilor şi i-a pasat belgianului Trossard, viitorul adversar al României la EURO 2024, care nu a ratat.

Bayern putea smulge victoria pe Emirates Stadium, dar francezul Kingsley Coman a reluat în bară la centrarea lui Musiala (90).

Echipa antrenată de Thomas Tuchel nu va putea conta în returul din 17 aprilie pe fundaşul canadian Alphonso Davies, suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.