Taylor Swift, prima artistă care a devenit miliardară datorită muzicii sale

0
16

Cântăreaţa americană Taylor Swift se află printre cei 256 de noi miliardari ai lumii incluși în topul Forbes.

În mai puțin de un an, averea cântăreței Taylor Swift a crescut cu mai mult de 360 de milioane de dolari și a depășit 1 miliard de dolari, devenind astfel, primul artist, bărbat sau femeie, care a depăşit acest prag doar datorită veniturilor obţinute din muzica sa.

Tuneul mondial „The Eras Tour”, care a inclus 152 de concerte, i-a adus cea mai mare parte din averea realizată în ultimul an, potrivit Forbes. Estimările arată că seria de concerte „Eras” este pe cale să devină cea mai profitabilă din istoria muzicii. Turneul, care se va încheia pe 8 decembrie la Vancouver (Canada), i-a adus deja 190 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Catalogul muzical al cântăreței Taylor Swift valorează în prezent aproximativ 500 de milioane de dolari.
Și filmul „The Eras Tour” a avut încasări de 261 de milioane de dolari în box office-ul mondial.

Câți miliardari sunt în lume?

Potrivit noului clasament Forbes în lume sunt 2.781 de persoane cu averi care depăşesc 1 miliard de dolari, cel mai mare număr înregistrat vreodată.

În plus, miliardarii au o avere totală mai mare ca niciodată, cu active combinate estimate la 14,2 trilioane de dolari, mai mult decât PIB-ul oricărei ţări, cu excepţia SUA şi a Chinei.
„A fost un an uimitor pentru cei mai bogaţi oameni din lume, având mai mulţi miliardari în întreaga lume decât oricând înainte”, spune Chase Peterson-Withorn, editor Forbes, potrivit news.ro.

Topul celor mai bogați oameni ai planetei

  1. Bernard Arnault, proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH – 233 de miliarde de dolari
  2. Elon Musk – 195 de miliarde de dolari
  3. Jeff Bezos, șeful Amazon – 194 de miliarde de dolari
  4. Mark Zuckerberg – 177 de miliarde de dolari, cea mai mare pe care a avut-o vreodată
  5. Larry Ellison de la Oracle – 141 de miliarde de dolari

Statele Unite sunt, din nou, ţara cu cei mai mulţi cetăţeni miliardari, cu un număr record de 813, China rămâne pe locul al doilea, cu 473, urmată de India cu 200 de miliardari. Germania are 132 de miliardari, cei mai mulţi dintr-o ţară europeană.

Doar 369 de femei sunt în Topul Forbes al miliardarilor. Cea mai bogată femeie este din nou Françoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea L’Oréal, cu o avere estimată la 99,5 miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.