George Becali, declarații explozive despre torționarii lui Băsescu: „Nu se făcea nimic fără să știe el. El spunea „Da” sau „Nu”

0
26

Subiectul „Petrov” rămâne unul de actualitate, multe semne de întrebare existând sub numele de cod pe care fostul președinte al României, Traian Băsescu, l-a folosit pentru a semna notele informative date Securității,  potrivit CNSAS. Omul de afaceri George Becali, care a fost trimis la pușcărie și a executat o pedepsă grea la Jilava și Poarta Alba, fiind umilit și intimidat și crezând în permanență că va fi grațiat, a vorbit, miercuri, despre acest subiect în cadrul emisiunii „România Suverană”, de la Realitatea PLUS, moderată de jurnalista Alexandra Păcuraru.

Intrebat daca Basescu l-a trimis la puscarie, Becali a raspuns: „Nu el facea asta. Eram al treilea pe lista de 30 de persoane. Am vorbit cu un general de la SRI si a spus ca nu el a facut lista. Nu se facea nimic fara sa stie el. El spunea „Da” sau „Nu”.

Omul de afaceri a povestit, astfel, un episod foarte revelator legat de implicarea Serviciilor in Justitie. 

„La un moment dat, MM Stoica s-a dus la Cotroceni ca sa vorbeasca de gratierea mea. Oanaca a spus atunci: <<A zis dl presedinte sa nu mai veniti ca si lui ii e frica de EI>>. Nu stiu cine sunt EI”, a aratat Becali.

El a continuat, mentionand ca are sa-i reproseze doua lucruri fostului sef al statului.

„Ce pot sa ii reprosez eu sunt doua lucruri. 1.) Cand am plecat la puscarie, a venit un consilier de-al lui si a spus: << Sa nu vorbesti nimic, pana in Craciun vei avea gratiera>> si nu mi-a dat-o. 2.) Cand familia mea suferea, el spunea razand: <<Rahova, Jilava>>. Adica batjocorea”, a aratat omul de afaceri. 

George Becali a mai spus si ca stia ca gratierea sa se afla pe biroul lui Traian Basescu.

„Tin minte cu el distractia de la Golden Blitz, cand am batut Valencia cu 4-3 si era mandru ca o echipa romaneasca se califica in optimile de finala ale Cupei UEFA… Despre blonde, brunete si roscate eu nu stiu.

Am facut investigatii. Am vorbit cu un general SRI. Mi-a spus: <<S-a facut un comandament pentru curatarea Romaniei>>. S-a facut lista aia. Basescu a confirmat”, a mai spus Becali.

„Cum sa faci spovedenie cand la momentul asta Elena Udrea e la puscarie. Trebuia sa ia vreo 19 zile si copilul ei se duce sa o vada la puscarie. Cum sa faci justitie? De ce nu le da drepturile (celor aflati in penitenciar – n.r.)?”, a conchis el.

Gigi Becali, cunoscutul om de afaceri și fost finanțator al clubului de fotbal FCSB, a fost eliberat din penitenciar în 2015, după ce a executat un an şi 10 luni din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare în celebrul dosar „Valiza”. Becali a fost acuzat de implicare în diferite afaceri ilegale și infracțiuni financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.