Rusia va lansa o campanie de dezinformare și teorii conspiraționiste în perioada următoare

0
23

Ucraina avertizează că rușii au un plan pentru următoarea etapă a războiului.

UPDATE 9:24 – Ucraina continuă să piardă teren şi se retrage din două sate de lângă Avdiivka

Armata ucraineană a declarat marţi că s-a retras din alte două sate din apropierea oraşului Avdiivka, în estul ţării, care a fost capturat la începutul acestei luni de forţele ruse, pierzând astfel şi mai mult teren, în timp ce sprijinul aliaţilor săi occidentali se diluează, relatează Reuters.

Un comandant ucrainean de rang înalt a spus că trupele îşi consolidează noi poziţii defensive la vest de oraşul Avdiivka, a cărui capturare a fost cea mai mare victorie pe câmpul de luptă al Rusiei din ultimele nouă luni.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Dmitro Lîhovi, a declarat că trupele s-au retras din Sieverne şi Stepove, la o zi după ce Kievul anunţase că a abandonat satul Lastocikîne.

„Forţele noastre s-au retras din micile sate Sievierne şi Stepove… Lupte grele pentru Sievierne au avut loc ieri seara şi în cursul nopţii”, a declarat Lîhovi, adăugând că Rusia a suferit pierderi semnificative în această luptă.

UPDATE:

Declarația făcută de Comitetul de Informaţii subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească dezinformări cu privire la incapacitatea Ucrainei de a învinge şi să reducă sprijinul ţării din partea coaliţiei pro-ucrainene din lume.

Totodată, „obiectivul ruşilor în interiorul Ucrainei este de a-i demoraliza pe ucraineni, de a semăna panică în rândul populaţiei, de a crea o prăpastie între militari şi civili şi de a crea o prăpastie între toată lumea şi oricine, inclusiv între reprezentanţii conducerii politice şi ai societăţii civile a ţării”, se arată în comunicarea oficială a Comitetului.

Declaraţia făcută de Comitetul de Informaţii subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească dezinformări cu privire la incapacitatea Ucrainei de a învinge şi să reducă sprijinul ţării din partea coaliţiei pro-ucrainene din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.