PASTILA PENTRU SUFLET

0
53

Gândul zilei

„Cele mai multe boli încep de la supărare. Toţi oamenii au câte un punct sensibil. Şi de aceea o supărare pe unul îl va lovi în stomac, pe altul în cap. Medicamentul cel mai bun pentru o boală este bucuria duhovnicească, pentru că ea împrăştie harul lui Dumnezeu în suflet. Bucuria duhovnicească are cea mai mare putere tămăduitoare pentru toate bolile. Ea este alifia dumnezeiască care închide rănile, în timp ce mâhnirea le irită.” – Sfântul Paisie Aghioritul

Știai că?

Numele de călugăr vine de la grecescul καλογερος, care înseamnă Bătrân Frumos. Nu-i vorba de bătrânețe a vârstei, nici de frumusețe trupească. Frumuseţea constă într-o armonioasă alcătuire a tuturor virtuților trupeşti şi sufleteşti. Frumuseţea aceasta nu-i înnăscută, ci este ceva care se agoniseşte cu multă trudă. Grecii aveau un proverb: Frumosul este greu!

Pilda zilei

Neagoniseala

 Avva Teodor avea trei cărţi bune. S-a dus la avva Macarie şi-i zice: „Am trei cărţi bune, care-mi trebuie, iar fraţii mi le cer, şi ei, cu împrumut şi le folosesc. Spune-mi, ce să fac: să le ţin pentru folosul meu şi al fraţilor ori să le vând şi să dau banii săracilor?”. Bătrânul a răspuns: „Bune sunt toate faptele, dar mai bună dintre toate este neagoniseala”. Cum a auzit, avva Teodor s-a dus, a vândut cărţile şi a dat banii săracilor.

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.