Legea PENSIILOR. Ministrul Muncii: „La recalculare, perioadele de armată, studii, şomaj vin cu puncte suplimentare”

0
51

Ministrul Muncii – Simona Bucura Oprescu a precizat că pensionarii trebuie să ştie că în septembrie se va finalzia procesul de recalculare a pensiilor şi se vor pune în plată noile pensii.

Ministrul Muncii a spus că perioadele de armată, studii, şomaj vin cu puncte suplimentare. „Pentru a încuraja perioada de contributivitate, peste perioada de 25 de ani avem puncte suplimentare, a mai spus ea.

„În opinia noastră, este o lege simplă şi clară”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Ea a mai arătat că pe taloanele pe care pensionarii le vor primi după data de 1 septembrie vor avea evidenţiate exact care sunt punctele contributive, necontributive şi punctele de stabilitate pe care le primesc.

Ministrul Muncii s-a referit şi la efortul bugetar al noii legi a pensiilor.

„Creşterea suplimentară care se referă la recalculare, la impactul pe care îl avem pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, este de 10 miliarde de lei, adică 2,5 miliarde de lei pe lună”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Ea a dat asigurări că „legea pensiilor este cu adevărat o lege sustenabilă”.

„Impactul bugetar al noii legi a pensiilor este de 0.6% din PIB, iar banii din pensii sunt în bugetul pentru 2024. Pensionarii pot fi siguri că vor beneficia de majorarea pensiilor”, a afirmat ea.

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.