Vremea se menține călduroasă, cu temperaturi peste media perioadei

0
69

Vremea va fi caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 22 și 31 de grade Celsius în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse locale, mai ales în vestul, sud-vestul și centrul țării, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona montană. În acest articol, îți prezentăm prognoza meteo detaliată pentru ziua de 21 septembrie 2023, dar și pentru restul săptămânii și pentru luna septembrie.

Prognoza meteo pentru 21 septembrie 2023, la nivel național
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 8 și 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, sud-vestul și parțial în centrul țării, precum și la munte, unde se vor semnala averse slabe pe arii restrânse. Seara și noaptea, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, unde vor fi ploi moderate cantitativ și descărcări electrice.

În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde vor atinge viteze de până la 60 km/h. Local, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

Prognoza meteo pentru 21 septembrie 2023, în principalele orașe
Iată care sunt temperaturile maxime și minime previzionate pentru ziua de 21 septembrie 2023 în principalele orașe ale României:

București: 30/16 grade Celsius
Timișoara: 27/14 grade Celsius
Cluj-Napoca: 26/11 grade Celsius
Iași: 27/13 grade Celsius
Constanța: 25/18 grade Celsius
Brașov: 24/10 grade Celsius
Craiova: 27/14 grade Celsius
Sibiu: 27/11 grade Celsius
Galați: 28/15 grade Celsius
Ploiești: 29/15 grade Celsius

Prognoza meteo pentru perioada 22-27 septembrie
În perioada următoare, vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Temperaturile maxime vor depăși frecvent pragul de caniculă de 35 de grade Celsius în Câmpia de Vest și în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului în toate regiunile. Cantitățile de apă vor depăși local sau izolat 15-25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zonele de furtună.

Prognoza meteo pentru luna septembrie
Luna septembrie se anunță a fi una dintre cele mai calde din ultimii ani. Media temperaturilor maxime va fi cu peste două grade Celsius mai mare decât normalul climatologic al perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, cu excepția zonelor montane și submontane, unde vor fi precipitații abundente. Fenomenele extreme, cum ar fi vijeliile, grindina și inundațiile, vor fi posibile în special în a doua jumătate a lunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.