Consumatorii de droguri NU se mai ascund! Tinerii, filmați de la geam în timp ce par că prizează – Imagini exclusive din centrul Capitalei

0
99

La câțiva pași de Casa Poporului, traficul și consumul de droguri se văd chiar de la geamul celor care locuiesc in zona. Terorizați, oamenii ne-au trimis, în exclusivitate, imagini, in care se vad mai mulți tineri în timp ce consumă stupefiante, cumparate tot din zona respectiva. Locul este plin de pungi de plastic și alte resturi specifice consumatorilor de droguri. Dar cu toate acestea, politistii nu au gasit substante interzise asupra tinerilor, spun sursele noastre. Așa că i-au lăsat liberi. După ce Realitatea PLUS a difuzat imaginile, la fața locului au ajuns, din nou, anchetatorii, care au inceput sa caute probe. 

Sunt scenele care se repetă aproape seară de seară, spun oamenii din zonă. Tinerii consumatori se adună, iau substanțele interzise, iar apoi petrec până târziu în noapte, se plâng vecinii. Revoltați, unii dintre cei obligați să fie martori la fenomen, au început să filmeze de la geamuri.

„Aici se tranzitau niște pungi contra unor sume de bani, unor persoane îmbrăcate bine, care plecau la drumul lor.
Aici au fost atacuri. Chiar tatăl meu a fost atacat cu o șurubelniță. Aici au fost violuri, aici au fost mașini sparte”, a declarat Vlad Stoicescu, martor.

Scenele șocante se petrec chiar lângă Piața Unirii, practic, la câțiva pași de centrul Capitalei, iar întreaga zonă de aici, de pe Cheiul Dâmboviței, este plină de urmele pe care ne-am aștepta să le găsim într-un loc în care există consumatori de droguri. Sunt zeci de astfel de punguțe mici de plastic care au fost tăiate și apoi aruncate în boscheți dar, vedem, și ceea ce pare a fi un capac al unei seringi.

„Dintr-un gard au extras o cantitate destul de mare, o pungă mare, voluminoasă, de substanță albă, de praf alb.

Am sunat la poliție din nou, au venit, au făcut o intervenție la fața locului, am direcționat polițiștii spre locul în care se ascund drogurile”, a mai povestit martorul.

Surse din Poliția Capitalei spun că, în urma apelului la 112, mai multe persoane au fost conduse la secție și percheziționate. Agenții nu au găsit droguri asupra lor, așa că i-au lăsat să plece.

Locuitor din zonă: În fiecare zi mă sperii.

Reporter: Cât de des vedeți consumatorii?

Locuitor din zonă: Zi de zi. Zilnic. Locuiesc cred că în scări sau în blocurile astea părăsite.

Văd numai pliculețe… nu știu de ce or fi. Și în fiecare zi dau cu mătura.

Locuitor din zonă: Aproape zilnic. Aproape de 15 ani, zi de zi. Sunt aici. Ceva jalnic. Ceva jalnic.

După ce Realitatea PLUS a difuzat exclusiv imaginile, Polițiștii Capitalei au mers la fața locului și au început să caute probe.

Problema drogurilor a căpătat amploare în ultimii ani și din cauza legislației care a fost făcută să fie încălcată. În general, cei prinși cu mici cantități de droguri asupra lor scapă rapid de dosarele penale, deși legea prevede pentru ei pedepse cu închisoarea de până la doi ani, sau amenzi de peste 100.000 de lei. De cele mai multe ori, dosarele sunt clasate. 

Foto, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.