PSD nu renunţă la impozitul de 1% pentru marile companii

0
568

Partidul Social Democrat nu vrea să renunţe la impozitul de 1% pentru marile companii. Deşi în ultimele luni ideea supraimpozitării firmelor cu venituri de peste 100 de milioane de euro nu a mai fost discutată, liderii PSD susţin în continuare că o astfel de taxă ar reprezenta un gest de solidaritate cu populația.

În ultima perioadă, taxa de solidaritate nu a mai fost adusă în discuţie de partidele politice, nici de PSD, nici de PNL, însă Marcel Ciolacu a fost cel care a redeschis subiectul taxei de 1% pentru companiile cu cifre de afaceri mai mari de o sută de milioane de euro.

Liderul PSD spune că nu a renunţat la această idee şi că este o soluţie bună pe termen limitat pentru a creşte veniturile la bugetul de stat. Social-democraţii argumentează ideea introducerii acestei taxe prin faptul că marile companii şi-au diminuat profitul tocmai pentru a nu plăti impozitul pe profit de 16% către bugetul de stat.

Calculele arată că cel puţin un miliard de lei ar putea fi colectaţi la bugetul de stat prin introducerea taxei de solidaritate.

Totuşi, Marcel Ciolacu a recunoscut că subiectul nu a fost încă discutat în coaliţia de guvernare, iar ultima oară când s-a discutat a fost în iarnă, atunci când s-a luat în discuţie proiectul bugetului de stat.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.