Vreme caldă, dar instabilă în perioada Paştelui | ANM anunţă prognoza meteo actualizată

0
135

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru Noaptea de Înviere şi pentru Paşte. Cum va fi vremea în România, pe regiuni.

„Urmează o noapte apropiată de normalul termic al datei din calendar, cu minime pozitive în aproape toată țara. Vorbim de minime cuprinse între unu până la 11 grade cu cele mai ridicate valori 10-11 în zona litoralului, posibil ușor sub 0 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Mâine dimineață este posibil să consemnăm ploi de scurtă durată și nu în cantități semnificative.

ANM, prognoza meteo: Vremea de Paşte, în Bucureşti

Inclusiv în Capitală vorbim de o minimă pe parcursul nopții între 8 până la 10 grade, iar mâine, în ziua sfintelor sărbători pascale, vorbim de asemenea, de temperaturi apropiate de normalul termic, mai ales în partea de sud și sud-vest a țării, acolo unde maximele vor atinge 20-21 grade, inclusiv în Capitală.

Începând de după-amiază și pe parcursul nopții vor fi și condiții favorabile pentru precipitații și în mod deosebit în Oltenia, Muntenia, în Moldova, dar și în zonele montane aferente, cu cantități de 10-15l/m² inclusiv în Capitală.

ANM, prognoza meteo: Vremea de Paşte, în România

Mâine de asemenea o maximă de 16-17 grade cu perioade cu averse în mod deosebit după-amiaza, averse moderate cantitativ.

Mâine, în București ne apropiem de normalul termic, valori de la nivelul maximelor de 16-17 grade.

Mâine dimineață o minimă de 8-10 grade, iar mâine după-amiază ne așteptăm să avem și perioade cu averse moderate cantitativ, aceasta însemnând undeva între cinci până la 10l/m² în plouă.

ANM, prognoza meteo: Vremea în perioada următoare

Săptămâna va debuta cu o vreme în general instabilă, cu valori peste ceea ce ar fi normal. Ne situăm de asemenea, posibil peste 20 grade, pentru că deja consemnăm o încălzire a vremii de la o zi la alta și atunci când vorbim și de temperaturi în creștere și fenomenele de instabilitate vin la pachet, astfel încât iată, pe parcursul posibil întregii săptămâni, să consemnăm perioade în care aversele să fie unele însemnate cantitativ în fiecare zi și să vorbim de cantități la nivelul întregii săptămâni, în medie peste 20-25l/m² peste ceea ce ar fi normal”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Cod galben de ploi, vijelii și grindină, în trei judeţe din ţară

Sunt aşteptate descărcări electrice, grindină şi averse care local vor acumula 20-25 20-25l/m² şi intensificări ale vântului în județele Maramureș, Cluj şi Bistriţa Năsăud

Avertizarea meteo este valabila în intervalul 16:15 – 17:00

Judeţul Maramureș: Suciu de Sus, Târgu Lăpuș

Judeţul Cluj: Cășeiu, Chiuiești

Judeţul Bistriţa Năsaud : Căianu Mic, Ciceu – Mihăiești, Ciceu-Giurgești, Negrilești, Spermezeu, Târlișua, Uriu, Zagra.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.