Locomotiva care a provocat accidentul de la Galați trebuia să fie scoasă din uz din 2016

0
105

Locomotiva implicată în accidentul din Galați trebuia să fie scoasă din uz încă de acum șapte ani, însă, în ciuda defecțiunilor, aceasta a continuat să circule și să pună viața oamenilor în pericol. 

Locomotivele care au un sistem de accelerare automat sunt adevărate bombe cu ceas și pun în pericol atât viața călătorilor, cât și a angajaților CFR. 

Tragedia de la Galați ar fi putut să fie evitată, însă recomandările transmise de AGIFER au fost complet ingnorate. 

În anul 2016, în comuna Bârsești, a avut loc un accident asemănător celui din Galați, iar cauza incidentului a fost, conform AGIFER, un dispozitiv care a dus la accelerarea trenului. 

Totodată, conform raportului apărut în 2017, AGIFER a recomandat scoaterea din uz a acestor locomotive, fapt care nu s-a întâmplat, pentru că trenurile au fost scoase din circulație doar pentru o perioadă scurtă de timp, scrie Antena 3.

La acel moment, AGIFER a recomandat ca dispozitivele periculoase să fie înlocuite cu alte simulatoare, însă, din cauza subfinanțării, îndemnul a fost ignorat. 

Mai mult, CFR a decis, în acea perioadă, să instaleze dispozitivele într-un mod diferit, astfel încât să nu mai reprezinte o problemă. 

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, au fost înregistrate mai multe accidente provocate de aceste dispozitive defecte, care au capacitatea de a accelera locomotiva cu până la 70 de km/h. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.