Ministrul Economiei: Războiul din Ucraina oferă o lecţie nefericită despre importanţa menţinerii capacităţii de apărare

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, spune că războiul din Ucraina a oferit o lecţie nefericită despre „importanţa menţinerii capacităţi de apărare la nivel înalt, chiar şi pe timp de pace”.

„Războiul din Ucraina ne-a oferit o lecţie nefericită despre importanţa menţinerii capacităţi de apărare la nivel înalt, chiar şi pe vreme de pace, dar şi despre importanţa parteneriatelor de natura militară şi civilă. Am discutat în cadrul întâlnirii bilaterale cu ministrul industriei de apărare Mohamed Salah El-Din despre tradiţionala relaţie a României cu Republica Arabă Egipt legată de cooperarea în sectorul industrial de apărare”, a transmis, luni, ministrul Economiei, după întâlnirea cu ministrul de resort din Egipt.

Florin Spătaru a mai transmis că Ministerul Economiei lucrează la integrarea partenerilor străini de stat şi privaţi în dezvoltarea de noi capabilităţi de producţie militară în filialele industriei de apărare din România.

„L-am invitat pe ministrul Mohamed Salah El-Din în România pentru o vizită oficială şi discuţii concrete despre parteneriate în domeniul industriei de apărare”, a mai transmis Florin Spătaru, conform news.ro.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri