Bode: „Catastrofa din Turcia are dimensiuni apocaliptice” | Când vor fi aduși în țară cei 10 români

Ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode afirmă că România demonstrează că este furnizor de protecţie civilă la nivel european prin participarea la misiunea internaţională de sprijin în Turcia.

„În această dimineață, România a răspuns solicitărilor venite prin mecanismul de protecție civilă european, fiind practic printre primele state care și-a oferit ajutorul. Așa cum știți, România a trimis deja către Turcia primii 60 de salvatori, 52 de colegi de la ISU, patru medici și asistente de la SMURD, doi coordonatori de la DSU, respectiv doi voluntari de la un ONG parteneri.

DSU a îmbarcat în cele trei aeronave peste şapte tone de materiale de prim ajutor. Sunt, de asemenea, și câini specializați în astfel de activități. 

În momentul în care o primă aeronavă se va întoarce în România, vor fi aduși în țară cei 10 români. Totodată, ne-am exprimat disponibilitatea și pentru alte state de a evacua cetățeni europeni, cetățeni străini aflați în zona respectivă, pe teritoriul Turciei”, a declarat Lucian Bode.

Cele două cutremure mari din Turcia au ucis deja aproape 1.000 de oameni, însă și mai mulți sunt prinși sub dărâmături. Imaginile aeriene filmate din dronă arată dimensiunea uriașă a devastatoarelor seisme din Turcia.

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri